Blog
Cralux investeert 8,5 miljoen euro in nieuw magazijn te Kontich

Cralux investeert 8,5 miljoen euro in nieuw magazijn te Kontich

In een significante stap voorwaarts in zijn groeitraject, kondigt Cralux, de specialist in thermische gevelisolatie, ramen en dakisolatie, een investering van 8,5 miljoen euro aan in de bouw van een nieuw, state-of-the-art magazijn te Neerveld 13, Kontich.

Gratis plaatsbezoek?

Neem contact op

Kontich, 21/1/2024

In een significante stap voorwaarts in zijn groeitraject, kondigt Cralux, de specialist in thermische gevelisolatie, ramen en dakisolatie, een investering van 8,5 miljoen euro aan in de bouw van een nieuw, state-of-the-art magazijn te Neerveld 13, Kontich. Deze strategische investering omvat een magazijn van 8000 vierkante meter op een terrein van 10.000 vierkante meter en markeert een belangrijke mijlpaal in de uitbreiding van Cralux.

Centrale ligging voor optimale service

De keuze voor Kontich als locatie voor het nieuwe magazijn onderstreept de visie van Cralux om zijn logistieke operaties te centraliseren. Deze locatie biedt uitstekende verbindingen voor zowel levering als distributie, wat essentieel is voor het bedienen van de groeiende klantenbasis van Cralux in Vlaanderen en de recente uitbreiding naar Brussel. Het nieuwe magazijn zal de capaciteit van Cralux aanzienlijk verhogen, waardoor het bedrijf efficiënter kan inspelen op de vraag in de markt.

Een duurzame toekomst

Met de ambitie om een omzet van 35 miljoen euro te bereiken in 2024, zet Cralux zich in om elke woning in Vlaanderen voor te bereiden op de duurzaamheidsnormen van 2050. Gezien minder dan 5% van de bestaande woningen momenteel voldoet aan de strenge eisen die Europa stelt voor 2050, speelt Cralux een cruciale rol in het verkleinen van de ecologische voetafdruk van vastgoed in de regio.

Uitbreiding naar nieuwe markten

Recentelijk heeft Cralux zijn activiteiten uitgebreid naar Brussel en richt het bedrijf zich ook op syndici en de markt van grotere appartementsgebouwen. Deze uitbreiding is een bewijs van de snelle groei van Cralux, evenals de erkenning van de dringende behoefte aan duurzame isolatie oplossingen in stedelijke omgevingen.

Vooruit kijken

"Cralux is trots op deze investering, die niet alleen onze groei ondersteunt maar ook ons engagement voor duurzaamheid benadrukt," zegt Ermir Lulo, CEO van Cralux. "Met dit nieuwe magazijn zijn we beter uitgerust dan ooit om een leidende rol te spelen in de transitie naar energie-efficiënte woningen en gebouwen in heel Vlaanderen en daarbuiten.

Het nieuwe magazijn in Kontich toont de ambitie van Cralux om voorop te lopen in de industrie en te voldoen aan de toenemende vraag naar hoogwaardige isolatiematerialen en -diensten.”

Gratis plaatsbezoek? Neem contact op!

Wij maken gebruik van cookies

We maken gebruik van cookies om websiteprestaties te meten, sociale netwerkfuncties te bieden en advertenties te personaliseren. Zie onze privacy policy voor details.