Blog
Normen van 2050: Een blik op de toekomst van je dak

Normen van 2050: Een blik op de toekomst van je dak

De toekomstige bouwnormen zijn gericht op het realiseren van een bijna nul-op-de-meter woning. De normen van 2050 streven ernaar de ecologische voetafdruk van gebouwen te minimaliseren en energie-efficiëntie te maximaliseren.

Gratis plaatsbezoek?

Neem contact op

De toekomst van dakisolatie

Waarom Cralux kiest voor PIR Isolatie die voldoet aan de normen van 2050

Bij Cralux begrijpen we het belang van vooruit denken, zeker als het gaat om de energie-efficiëntie en duurzaamheid van woningen en gebouwen. Met het oog op de toekomst, richting het jaar 2050, zijn we voortdurend op zoek naar innovaties en technieken die onze klanten niet alleen hedendaags comfort bieden, maar ook een investering zijn in een groenere toekomst. Een van de sleutelcomponenten in deze zoektocht is de keuze van het juiste isolatiemateriaal voor daken.

Waarom PIR isolatie?

Polyisocyanuraat (PIR) isolatie staat bekend om zijn uitstekende thermische prestaties. Het materiaal is niet alleen lichtgewicht en gemakkelijk te installeren, maar biedt ook een hoge isolatiewaarde bij een relatief geringe dikte. Voor huiseigenaren betekent dit maximale efficiëntie zonder concessies te doen aan de binnenruimte.

Normen van 2050: Een blik op de toekomst

De toekomstige bouwnormen zijn gericht op het realiseren van een bijna nul-op-de-meter woning. De normen van 2050 streven ernaar de ecologische voetafdruk van gebouwen te minimaliseren en energie-efficiëntie te maximaliseren. Cralux heeft deze uitdaging aangenomen door nu al isolatieoplossingen aan te bieden die voldoen aan deze toekomstige eisen.

Onze aanbeveling

Voor dakisolatie raden wij bij Cralux een dikte van PIR aan die niet alleen voldoet aan de huidige normen maar ook anticiperend is op de verwachte aanscherping van de energieprestatie-eisen. Om aan de energiedoelstelling van 2050 te voldoen, moet het dak van je woning een maximale U-waarde hebben van 0,24 W/(m2K). Kies daarom voor PIR-platen van 12 cm dik. Deze leveren een U-waarde op van 0,18 W/(m2K) waardoor je gevoelig onder de minimum vereiste zit. Ons doel is dat uw dakisolatie vandaag wordt geïnstalleerd, maar nog decennia lang voordelen biedt.

Investeren in de toekomst

Een renovatie of verbouwing is het perfecte moment om na te denken over duurzaamheid op lange termijn. Door nu te kiezen voor PIR isolatie van de aanbevolen dikte, investeert u in een comfortabele, energiezuinige woning die klaar is voor de toekomstige normen en uitdagingen.

Cralux: Je partner voor duurzame renovaties

Bij Cralux zetten we ons in voor het leveren van topkwaliteit materialen en vakmanschap. Wij staan klaar om je te adviseren en te begeleiden bij het maken van de beste keuzes voor uw dakisolatie - keuzes die niet alleen voldoen aan de huidige behoeften maar ook toekomstbestendig zijn.

Voor meer informatie over onze PIR isolatieoplossingen en hoe we je kunnen helpen uw woning klaar te maken voor de normen van 2050, neem je best vandaag nog contact op met ons. Samen bouwen we aan een duurzamere wereld.

Gratis plaatsbezoek? Neem contact op!

Wij maken gebruik van cookies

We maken gebruik van cookies om websiteprestaties te meten, sociale netwerkfuncties te bieden en advertenties te personaliseren. Zie onze privacy policy voor details.