Blog
Verlengde steun voor renovatie 2023 - 2024

Verlengde steun voor renovatie 2023 - 2024

Aanvankelijk was er een tijdelijke verhoogde premie voor huishoudens met een gemiddeld en laag inkomen, waarbij de premie respectievelijk 35 en 50 procent van het factuurbedrag bedroeg. Deze percentages zouden vanaf het nieuwe jaar weer dalen naar respectievelijk 25 en 35 procent.

Gratis plaatsbezoek?

Neem contact op

Met ingang van 1 oktober 2022 is de MijnVerbouwpremie gestart, waarmee alle renovatiepremies die voorheen verspreid waren over het Vlaams Gewest, zijn gebundeld. Aanvankelijk was er een tijdelijke verhoogde premie voor huishoudens met een gemiddeld en laag inkomen, waarbij de premie respectievelijk 35 en 50 procent van het factuurbedrag bedroeg. Deze percentages zouden vanaf het nieuwe jaar weer dalen naar respectievelijk 25 en 35 procent.

Verhoogde premie is nu verlengd tot 2024

De verhoogde premie is nu verlengd en blijft ongewijzigd voor aanvragen die tot het einde van 2024 worden ingediend. Deze premie geldt onder andere voor ondersteuning bij isolatie, dak- en raamwerk, warmtepompen, elektrische installaties en sanitair.

Verlenging van premies voor asbestverwijdering

Ook de extra premie van 8 euro per vierkante meter voor asbestverwijdering blijft van kracht. Dit is van toepassing op asbestverwijdering in combinatie met muurisolatie, zowel in woningen als niet-residentiële gebouwen. Voor de combinatie met dakisolatie is er een verlenging voor niet-residentiële gebouwen.

In plaats van facturen tot eind 2023 kunnen aanvragen nu worden ingediend tot het einde van 2025. Dit betekent ook dat facturen die worden uitgeschreven in 2024 en 2025 in aanmerking komen voor de extra premie. Voor dakisolatie in combinatie met asbestverwijdering in woningen was oorspronkelijk geen einddatum vastgesteld.

Vlaamse premie voor sloop en heropbouw

De Vlaamse premie voor sloop en heropbouw wordt verlengd en zal structureel worden aangeboden in de komende jaren. Deze premie van 10.000 euro is beschikbaar voor diegenen die niet in aanmerking komen voor de btw-verlaging van sloop en heropbouw door de federale regering.

Tot het einde van dit jaar is het mogelijk om in het hele land een gebouw te slopen en herop te bouwen tot een woning tegen een verlaagd tarief van 6 procent. Deze tijdelijke maatregel loopt af aan het einde van dit jaar, en het is momenteel onzeker of de federale regering deze zal verlengen. In 32 steden is er echter al een permanente btw-verlaging van kracht.

Gratis plaatsbezoek? Neem contact op!

Wij maken gebruik van cookies

We maken gebruik van cookies om websiteprestaties te meten, sociale netwerkfuncties te bieden en advertenties te personaliseren. Zie onze privacy policy voor details.