Blog
Waarom isoleren?

Waarom isoleren?

Energie besparen is erg belangrijk. De overheid stimuleert eigenaren van woningen om te renoveren. Isolatie en ventilatie zijn cruciaal voor energie neutraal wonen. Hier zijn de belangrijkste redenen om je huis te isoleren.

Gratis plaatsbezoek?

Neem contact op

Isoleren is goed voor je portemonnee

Weet je dat je de meeste isolatie ingrepen al na een aantal jaren hebt terugverdiend? Door een lager energieverbruik, behaal je met isolatie rendementen tot 25%. Eenmaal je investering is terugbetaald, geniet je de volgende jaren volop van de winst en dit zonder enige onderhoudskost.


Isoleren verhoogt je wooncomfort

Isolatie beschermt je woning tegen koude in de winter en warmte in de zomer. Hierdoor verhoogt je wooncomfort aanzienlijk en geniet je van een aangenaam binnenklimaat het ganse jaar door.

Isoleren is goed voor het milieu

Wist je dat 40% van het totale energieverbruik gespendeerd wordt aan verwarming of koeling van gebouwen? Met een goede isolatie van je woning of gebouw daalt niet alleen je energieverbruik, maar ook de uitstoot van broeikasgassen.

Isoleren verhoogt de waarde van je woning

Aangezien je al heel wat centen bespaart door een lager energieverbruik en je met isoleren je wooncomfort verhoogt, stijgt automatisch ook de waarde van je woning.

Isoleren geeft je een betere EPC-score

Bij de verkoop of verhuur van een woning hoort een EPC of Energie-prestatiecertificaat dat informeert over de energiezuinigheid van een woning. Hoe hoger de isolatiegraad van je woning, hoe beter de EPC-score zal zijn. En dit heeft op zijn beurt weer een positieve invloed op de verkoop- of verhuurwaarde van de woning.

Isolatie wordt verplicht

In de toekomst moeten alle woningen in België verplicht geïsoleerd worden. De krijtlijnen hiervoor liggen vast in het Renovatiepact. Dakisolatie is overigens al verplicht sinds 2020 en dubbelglas vanaf 2023. Het doel van de Vlaamse overheid is dat alle woningen in Vlaanderen tegen 2050 een EPC hebben van A of A++.

Je krijgt financiële steun

Onlangs werden de premies door de Vlaamse overheid herzien. Op ‘Mijn Verbouwpremie’ kan je kijken op welke premies je recht hebt, afhankelijk van de geplande werken en je inkomenscategorie.

Gratis plaatsbezoek? Neem contact op!

Wij maken gebruik van cookies

We maken gebruik van cookies om websiteprestaties te meten, sociale netwerkfuncties te bieden en advertenties te personaliseren. Zie onze privacy policy voor details.