Blog
Wil je dat jouw crepi gevel er altijd piekfijn uitziet?

Wil je dat jouw crepi gevel er altijd piekfijn uitziet?

Hier zijn een paar praktische tips en adviezen die ervoor zorgen dat jouw gevel jarenlang een frisse en aantrekkelijke uitstraling behoudt.

Gratis plaatsbezoek?

Neem contact op

Hoe kan je best crepi onderhouden?

Dankzij de geavanceerde technologie van Cralux Decoratieve Pleisters, spoelt regen het vuil van je gevel. Op plekken die de regen niet bereikt, doe je er goed aan af en toe zelf met de tuinslang de gevel te reinigen.

Waar moet je mee opletten bij crepi?

Het is belangrijk dat je warmtebronnen zoals heaters of barbecues niet dicht bij de gevelpleister plaatst, om beschadiging te voorkomen. Mocht er toch schade ontstaan, neem dan contact op met je onze bouwadviseur voor advies.

Mag ik een ladder tegen mijn crepi gevel plaatsen?

Het Cralux gevelisolatiesysteem met sierpleister is bestand tegen veel, maar bij schade door scherpe of zware voorwerpen moet je een specialist inschakelen voor reparatie. Wees voorzichtig met het plaatsen van een ladder tegen de gevel; wikkel de uiteinden in met doek en tape om de druk te verdelen.

Klimop en crepi? Is dit een goed idee?

Laat geen klimplanten tegen je sierpleistersysteem groeien. Het verwijderen ervan is lastig en kan het pleisterwerk beschadigen.

Houd sierplanten op een goede afstand van je gevelpleister, zodat de gevel na een regenbui goed kan drogen en je geen last krijgt van algen of mos.

Gevelpleister is winterbestendig

Verwijder na een sneeuwbui de sneeuw die zich tegen de gevel ophoopt. Vermijd ook langdurig contact met strooizouten en spoel deze weg zodra je merkt dat ze op je gevelpleister zijn terechtgekomen.


Gratis plaatsbezoek? Neem contact op!

Wij maken gebruik van cookies

We maken gebruik van cookies om websiteprestaties te meten, sociale netwerkfuncties te bieden en advertenties te personaliseren. Zie onze privacy policy voor details.