pictogram gevel

Buitengevel isoleren

Je buitengevel isoleren is een cruciale stap om jouw huis comfortabeler en energiezuiniger te maken! Door je buitengevel te isoleren, houd je de warmte binnen en verbeter je het binnenklimaat aanzienlijk. Maar wacht, er is meer! Er zijn tal van spannende technieken en materialen beschikbaar om dit te bereiken, elk met hun eigen unieke voordelen en toepassingen. Laten we samen ontdekken welke optie het beste past bij jouw woning en behoeften!

Bij Cralux geloven we sterk in de kracht van professioneel vakmanschap als het gaat om buitengevel isolatie. Het isolatieproces is best een complex werk dat je best overlaat aan ervaren professionals zoals wij. Ons team van experts heeft niet alleen jaren ervaring, we proberen ons ook flexibel op te stellen doorheen heel het proces van A tot Z. Door te kiezen voor professionele installatie van Cralux, kun je niet alleen genieten van gemoedsrust, maar ook verzekerd zijn van een hoogwaardig eindresultaat dat aan al je verwachtingen voldoet.

Logo vinkje groen

Financiële ondersteuning via premie

Logo vinkje groen

Budgetvriendelijk

Logo vinkje groen

Duurzame oplossing

Logo vinkje groen

Waterafstotend

Logo vinkje groen

Makkelijk in onderhoud

Logo vinkje groen

Sterk isolerend

Logo vinkje groen

Moderne look

Logo vinkje groen

Keuze uit 600 kleuren. Bekijk hier alle kleuren.

Logo vinkje groen

Klaar voor 2050

Buitengevel isoleren met EPS en mogelijke afwerkingen

Gevelisolatie + Crepi

Een veelgebruikte techniek om je buitengevel te isoleren is het aanbrengen van gevelisolatie met crepi. Hierbij wordt EPS isolatiemateriaal (1à tot 14 cm) tegen de buitengevel bevestigd en vervolgens afgewerkt met een laag crepi. Deze methode biedt een uitstekende thermische isolatie en zorgt voor een strakke en moderne uitstraling van de gevel. Daarnaast kan crepi in verschillende kleuren en texturen worden aangebracht, zodat je jouw gevel volledig naar jouw wens kan aanpassen.

Gevelisolatie + Steenstrips

Een populaire methode binnen ons aanbod is het combineren van gevelisolatie met steenstrips. Deze techniek garandeert niet alleen een energiezuinige oplossing, maar behoudt ook het authentieke karakter van je woning. Zo is jouw huis optimaal voorbereid op de toekomst, klaar voor 2050! Voor een unieke en opvallende afwerking mixen we soms crepi met steenstrips. Deze aanpak is ideaal voor karakteristieke herenhuizen die wel geïsoleerd moeten worden, maar hun originele uitstraling niet mogen verliezen. Met onze geveloplossingen investeer je in duurzaamheid en stijl.

Voordelen van je buitengevel te isoleren

Je buitengevel isoleren brengt een overvloed aan voordelen met zich mee. Met al deze voordelen is het isoleren van je buitengevel een investering die zichzelf dubbel en dik terugbetaalt. Waar wacht je nog op? Laten we er eens induiken:

Energiebesparing

Door je buitengevel te isoleren, houd je de warmte beter binnen, waardoor je minder afhankelijk bent van verwarmingssystemen. Dit vertaalt zich rechtstreeks naar lagere energierekeningen en een groenere levensstijl.

Geluidsisolatie

Wist je dat buitengevel isolatie niet alleen de thermische prestaties van je huis verbetert, maar ook geluidshinder van buitenaf kan verminderen? Zeg maar dag tegen storend lawaai en hallo tegen rust en stilte in je eigen huis.

Verhoogde waarde van je huis 

Een goed geïsoleerde buitengevel is niet alleen goed voor jou, maar ook voor de waarde van je woning. Potentiële kopers zullen onder de indruk zijn van de energiezuinigheid en het comfort van je huis, wat kan resulteren in een hogere verkoopprijs.

Veelgestelde vragen over buitengevel isolatie

Waarom is het isoleren van mijn buitengevel belangrijk?

Cralux Logo

Het isoleren van de buitengevel verbetert de energie-efficiëntie van je huis, verhoogt het comfortniveau, vermindert energiekosten en draagt bij aan een lagere CO2-uitstoot.

Welke isolatiematerialen worden gebruikt voor buitengevel isolatie?

Cralux Logo

EPS isolatie staat bekend om zijn lichte gewicht, uitstekende thermische weerstand en kostenefficiëntie. Het materiaal is vochtbestendig, wat het duurzaam maakt en geschikt voor zowel boven- als ondergrondse toepassingen. Daarnaast is EPS milieuvriendelijk, aangezien het recyclebaar is en geen schadelijke stoffen bevat.

Heeft het isoleren van mijn buitengevel invloed op de uitstraling van mijn huis?

Cralux Logo

Ja! Buitengevelisolatie kan de uitstraling van je huis veranderen. Gelukkig zijn er verschillende afwerkingsmogelijkheden beschikbaar, zoals crepi en steenstrips, waarmee je de esthetiek van je huis kunt behouden of verbeteren.

Hoe lang duurt het voordat het isoleren van mijn buitengevel is voltooid?

Cralux Logo

De duur van het isolatieproces kan variëren afhankelijk van de omvang van het project en de gekozen afwerking. Over het algemeen kan het enkele dagen tot enkele weken duren om een buitengevel volledig te isoleren.

Zal het isoleren van mijn buitengevel mijn energierekening verlagen?

Cralux Logo

Ja, door het isoleren van je buitengevel zal je energierekening waarschijnlijk dalen, omdat je minder energie nodig hebt om je huis te verwarmen. Dit kan resulteren in aanzienlijke besparingen op de lange termijn.

Wij maken gebruik van cookies

We maken gebruik van cookies om websiteprestaties te meten, sociale netwerkfuncties te bieden en advertenties te personaliseren. Zie onze privacy policy voor details.