pictogram gevel

Crepi

Met crepi bieden we niet alleen een esthetische metamorfose voor je woning, maar ook een functionele upgrade die je energierekening kan verlagen en je huis comfortabeler maakt. Of je nu droomt van een charmante pastorijstijl of een strakke moderne look, met Crepi zijn de mogelijkheden eindeloos.

Waarom zou je nog langer wachten? Kies voor Crepi en geniet van de vele voordelen van deze budgetvriendelijke en duurzame oplossing. Neem een kijkje op onze website voor inspiratie met onze gerealiseerde projecten, of neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis plaatsbezoek en ontdek hoe Crepi jouw woning kan transformeren!

Logo vinkje groen

Thermische isolatie

Logo vinkje groen

Moderne uitstraling

Logo vinkje groen

Kleurrijke opties

Logo vinkje groen

Waterafstotend

Logo vinkje groen

Duurzaam en onderhoudsarm

Logo vinkje groen

Snel aan te brengen

Logo vinkje groen

Waardestijging pand

Logo vinkje groen

Keuze uit 600 kleuren. Bekijk hier alle kleuren.

Wat is crepi

Crepi, ook bekend als sierpleister of siliconenharspleister, is een populaire keuze als gevelbekleding en isolatiemethode vanwege zijn veelzijdigheid, duurzaamheid en esthetische aantrekkingskracht.
Crepi wordt doorgaans gebruikt als afwerking na het isoleren van je gevel. Dit doen we door middel van EPS gevelisolatie aan te brengen (10 tot 14 cm) waardoor je woning een heel stuk energie efficiënter wordt. Crepi wordt dus gebruikt als afwerkingslaag na de isolatiewerken.

In sommige gevallen kan je ook enkel voor de Crepi afwerking kiezen en niet voor de gevelisolatie. Dit valt echter niet aan te raden, aangezien je dan niet kunt genieten van de isolerende eigenschappen van de gevelisolatie.

Kies de juiste afwerking van je gevel

Er zijn drie factoren die belangrijk zijn bij het kiezen van de afwerking van je gevel:

Budget

Siliconenharspleister, ook bekend als Crepi, staat bekend om zijn uitstekende prijs-kwaliteitverhouding als het gaat om gevelafwerking. Het is niet alleen duurzaam en waterafstotend, maar ook zeer onderhoudsvriendelijk.

Staat van de gevel

Als je gevel veel oneffenheden of beschadigingen vertoont, is siliconenharspleister (crepi) een uitstekende optie voor een glad en mooi eindresultaat.

Persoonlijke smaak

Met siliconenharspleister (crepi) ga je voor een tijdloze, strakke uitstraling. Kies uit meer dan 600 kleuren en geef je woning een persoonlijke toets.

Voordelen van crepi

Een van de belangrijkste voordelen van crepi als gevelbekleding is de uitstekende isolerende eigenschappen. De crepi fungeert als een beschermende barrière tegen warmteverlies in de winter en overmatige warmte in de zomer, waardoor je de energie-efficiëntie van je woning verbetert en de energiekosten verlaagt. Dit natuurlijk steeds in combinatie met gevelisolatie.

Daarnaast biedt crepi een esthetisch aantrekkelijke afwerking die kan worden aangepast aan de smaak en stijl van de eigenaar. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer dan 600 kleuren!), texturen en afwerkingen, waardoor het geschikt is voor zowel moderne als traditionele gebouwen.

Het installatieproces van gevelisolatie met crepi

Cralux Logo

Inspectie en Voorbereiding

Een gevelrenovatie begint meteen grondige inspectie van je huidige gevel om eventuele schade of structurele problemen te identificeren. Indien nodig voeren we voorbereidende werkzaamheden uit, zoals het verwijderen van oude bekleding

Cralux Logo

Isolatie toevoegen

Vervolgens gaan we isolatie (10 tot14 cm) toevoegen om de energie-efficiëntie van het gebouw te verbeteren. Dit doen we met behulp van EPS isolatie waarbij we een minimale R-waarde van 3.13 m²K/W garanderen bij EPS isolatie van 10 cm.

Cralux Logo

Gevelbekleding aanbrengen

Nadat de woning is geïsoleerd, gaanwe over tot de afwerking. Hierbij kun je kiezen voor crepi, steenstrips, of een combinatie van beide. Het is zelfs mogelijk om thermowood te integreren om de uitstraling van de woning nog unieker te maken!

Cralux Logo

Klaar voor de toekomst

Zodra de afwerking is voltooid, kun je beginnen te genieten van je gerenoveerde woning met uitstekende isolatiewaarden. Als extra stimulans biedt de Vlaamse overheid je diverse verbouwpremies als dank voor je inspanningen.

Veelgestelde vragen over gevelisolatie met crepi

Is gevelisolatie met crepi geschikt voor mijn woning?

Cralux Logo

Gevelisolatie met crepi is geschikt voor vrijwel alle woningen, zowel nieuwbouw als renovatie. Het kan worden toegepast op verschillende ondergronden, waaronder baksteen, beton, enz.

Hoe lang duurt het installatieproces van gevelrenovatie met crepi?

Cralux Logo

De duur van het installatieproces hangt af van de grootte van de gevel en de omstandigheden op locatie. Over het algemeen kan het proces enkele dagen tot enkele weken in beslag nemen. Vraag zeker na bij ons hoe lang de gevelrenovatie met crepi voor jouw woning zal duren. 

Kan ik zelf crepi aanbrengen?

Cralux Logo

Gevelisolatie met crepi vereist vakmanschap en ervaring. Het wordt daarom sterk aanbevolen om een professioneel bedrijf in te schakelen voor de installatie om een hoogwaardig resultaat te garanderen.

Hoe onderhoudsvriendelijk is gevelrenovatie met crepi?

Cralux Logo

Gevelisolatie met crepi is zeer onderhoudsvriendelijk. Het oppervlak kan eenvoudig worden gereinigd met water en milde reinigingsmiddelen om vuil en aanslag te verwijderen.

Wij maken gebruik van cookies

We maken gebruik van cookies om websiteprestaties te meten, sociale netwerkfuncties te bieden en advertenties te personaliseren. Zie onze privacy policy voor details.