pictogram gevel

Gevelisolatie

Wil je je gevel renoveren en tegelijkertijd je gevel goed isoleren? Dan is de keuze van gevelisolatie cruciaal, zowel voor de isolatiewaarde als voor het esthetische aspect van je huis. Je gevel isoleren is dan ook een belangrijke stap in het verbeteren van de energie-efficiëntie van je woning. 

Gevelisolatie houdt in dat isolatiemateriaal aan de buitenkant van de gevel wordt aangebracht om warmteverlies te verminderen en de thermische prestaties van het gebouw te verbeteren. Dit doen we door middel van EPS isolatie aan te brengen tussen de 10 en 14 cm wat zorgt voor een optimale R-waarde van jouw woning. 

Logo vinkje groen

Warmtebehoud

Logo vinkje groen

Energiebesparing

Logo vinkje groen

Geluidsisolatie

Logo vinkje groen

Weerbestendig

Logo vinkje groen

Verhoogde waarde

Logo vinkje groen

Esthetische upgrade

Logo vinkje groen

Langdurige bescherming

EPS: efficiënte en economische gevelisolatie

Er zijn verschillende soorten gevelisolatie beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Bij Cralux werken we echter uisluitend met EPS. De voordelen van EPS zijn:

Logo vinkje groen

Uitstekende Isolatiewaarde: EPS heeft een hoge isolatiewaarde, wat betekent dat het effectief warmteverlies beperkt en helpt bij het handhaven van een aangename binnentemperatuur. Dit maakt het uiterst geschikt voor energiebesparing.

Logo vinkje groen

Kosteneffectief: In vergelijking met andere isolatiematerialen biedt EPS een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Het is betaalbaar en biedt tegelijkertijd een hoge thermische weerstand, wat resulteert in besparingen op zowel de korte als lange termijn.

Logo vinkje groen

Lange Levensduur: EPS is resistent tegen vocht en schimmel, wat bijdraagt aan de duurzaamheid van het materiaal. Het is inert, rot niet en degradeert niet, waardoor het een lange levensduur heeft zonder significante vermindering van isolatiewaarde over tijd.

Logo vinkje groen

Milieuvriendelijk: EPS is 100% recyclebaar en heeft een lage impact op het milieu tijdens de productie. Het draagt bij aan de vermindering van het energieverbruik van gebouwen, wat leidt tot lagere CO2-emissies.

Logo vinkje groen

Veelzijdigheid: EPS kan worden afgewerkt met een breed scala aan materialen, zoals pleister (crepi), verf of gevelbekledingen zoals hout of metaal. Dit biedt flexibiliteit in ontwerp en esthetiek om aan verschillende architectonische stijlen te voldoen.

Voordelen van gevelisolatie

Ontdek de vele voordelen van gevelisolatie! Bespaar op je energierekening, geniet van een comfortabeler huis met minder geluidsoverlast en verhoog de waarde van je woning. En dat is nog niet alles - door de CO2-uitstoot te verminderen draag je ook bij aan een beter milieu. Kies vandaag nog voor gevelisolatie en ervaar zelf de talloze voordelen!

Energiebesparing 

Goed geïsoleerde gevels zorgen voor een betere thermische isolatie van het gebouw, waardoor warmteverlies wordt geminimaliseerd. Dit resulteert in lagere energiekosten, omdat er minder verwarming nodig is om het binnencomfort op peil te houden.

Geluidsisolatie

Naast thermische isolatie kan gevelisolatie ook helpen bij het verminderen van geluidsoverlast van buitenaf. Dit draagt bij aan een rustige en comfortabele leefomgeving.

Verhoogde waarde van het vastgoed

Een goed geïsoleerde gevel verbetert niet alleen het energielabel van een gebouw, maar kan ook de algehele waarde ervan verhogen. Potentiële kopers of huurders zijn vaak bereid meer te betalen voor een woning met een goede energieprestatie en een hoog wooncomfort.

Installatieproces van gevelisolatie

Het installatieproces van gevelisolatie kan variëren afhankelijk van het gekozen isolatiemateriaal en de specifieke kenmerken van het gebouw. Over het algemeen omvat het proces echter de volgende stappen:

Stap 1: Voorbereiding van de Gevel
Voordat we beginnen wordt de gevel grondig geïnspecteerd en worden eventuele beschadigingen gerepareerd.

Stap 2: Aanbrengen van Isolatieplaten
De EPS isolatieplaten worden nauwkeurig op maat gesneden en stevig aan de gevel bevestigd, zowel met speciale lijm als met mechanische ankers, om duurzaamheid te garanderen.

Stap 3: Plaatsen van een Wapeningsnet
Een essentiële stap in het proces is het aanbrengen van een wapeningsnet. Dit net wordt ingebed in een basispleister die over de isolatieplaten wordt aangebracht. Dit net helpt de structuur te versterken en voorkomt de vorming van scheuren.

Stap 4: Aanbrengen van de Cementeringslaag
Deze cementeringslaag helpt bij het vormen van een stevige, vlakke basis voor de afwerking en verbetert de hechting en duurzaamheid van de crepi

Stap 5: Aanbrengen van de Crepi Afwerkingslaag

Na het drogen van de cementeringslaag, brengen we de crepi afwerkingslaag aan. Deze laag kan worden aangepast in zowel textuur als kleur om perfect aan te sluiten bij uw esthetische wensen.

Stap 6: Afwerking en Kwaliteitscontrole
Ons werk eindigt niet bij het aanbrengen van de crepi. We zorgen voor een nauwkeurige afwerking van alle randen en hoeken en voeren een uitgebreide kwaliteitscontrole uit om te zorgen dat alles perfect is.

Cralux Logo

Voorbereiding

Een gevelrenovatie begint met een grondige inspectie van je huidige gevel om eventuele schade of structurele problemen te identificeren. Indien nodig voeren we voorbereidende werkzaamheden uit, zoals het verwijderen van oude bekleding

Cralux Logo

Aanbrengen van isolatie

Vervolgens gaan we isolatie (10 tot14 cm) toevoegen om de energie-efficiëntie van het gebouw te verbeteren. Dit doen we met behulp van EPS isolatie waarbij we een minimale R-waarde van 3.13 m²K/W garanderen bij EPS isolatie van 10 cm.

Cralux Logo

Gevelbekleding aanbrengen

Nadat de woning is geïsoleerd, gaanwe over tot de afwerking. Hierbij kun je kiezen voor crepi, steenstrips, of eencombinatie van beide. Het is zelfs mogelijk om thermowood te integreren om deuitstraling van de woning nog unieker te maken!

Cralux Logo

Klaar voor de toekomst

Zodra de afwerking is voltooid, kunje beginnen te genieten van je gerenoveerde woning met uitstekendeisolatiewaarden. Als extra stimulans biedt de Vlaamse overheid je diverseverbouwpremies als dank voor je inspanningen!

Het is belangrijk om een professionele aannemer in te schakelen voor het installeren van gevelisolatie, omdat een correcte installatie cruciaal is voor de effectiviteit en duurzaamheid van het isolatiesysteem.

Simuleer een lening voor je gevelrenovatie

Gebruik de leningsimulator om te kijken hoe je renovatiedroom werkelijkheid kan worden.

Veel gestelde vragen voor gevelisolatie

Is gevelisolatie geschikt voor mijn type woning?

Cralux Logo

Gevelisolatie is geschikt voor vrijwel alle soorten woningen, inclusief rijtjeshuizen, vrijstaande huizen, appartementen en zelfs historische gebouwen. Het is vooral belangrijk om een professionele isolatiespecialist te raadplegen om te bepalen welke isolatiemethode het meest geschikt is voor jouw specifieke woning.

Kom ik in aanmerking voor subsidies of financiële steun voor gevelisolatie?

Cralux Logo

In veel gevallen kan je in aanmerking komen voor subsidies of financiële steun voor gevelisolatie. De beschikbaarheid en voorwaarden van subsidies kunnen echter variëren afhankelijk van de regio waarin je woont. Het is raadzaam om de lokale overheid te raadplegen of een isolatiespecialist voor meer informatie.

Hoe lang duurt het installatieproces van gevelisolatie?

Cralux Logo

De duur van het installatieproces van gevelisolatie hangt af van verschillende factoren, waaronder de omvang van de gevel, het gekozen isolatiemateriaal en de complexiteit van de installatie. Over het algemeen kan de installatie enkele dagen tot enkele weken duren. Contacteer ons zeker voor een persoonlijke inschatting voor jouw woning!

Hoeveel bespaar ik op mijn energierekening na het isoleren van mijn gevel?

Cralux Logo

Het exacte bedrag dat je bespaart op je energierekening na het isoleren van jouw gevel hangt af van verschillende factoren, waaronder de isolatiewaarde van het gekozen isolatiemateriaal, de grootte van de gevel en het energieverbruik van jouw huishouden. Over het algemeen kan gevelisolatie leiden tot aanzienlijke energiebesparingen van 20% tot 40%.

Heeft gevelisolatie invloed op de uitstraling van mijn woning?

Cralux Logo

Je gevel isoleren kan de uitstraling van jouw woning verbeteren door het toevoegen van nieuwe gevelbekleding. Er zijn verschillende opties beschikbaar, zoals crepi, steenstrips, houten gevelbekleding en meer, die kunnen bijdragen aan een frisse en moderne uitstraling van je woning.

Is gevelisolatie een ingrijpende renovatie?

Cralux Logo

Gevelisolatie kan een ingrijpende renovatie zijn, afhankelijk van de gekozen isolatiemethode en de omvang van de werkzaamheden. In sommige gevallen kan het nodig zijn om delen van de gevel te verwijderen en opnieuw op te bouwen. Het is belangrijk om een professionele isolatiespecialist te raadplegen om de beste aanpak voor uw specifieke situatie te bepalen.

Logo Google

4,6

(155)

Laat ons weten wat je zoekt

Vul het formulier in om een gratis offerte te ontvangen in je mailbox. Heb je andere vragen? Contacteer ons en we laten zo snel mogelijk iets weten.

Logo vinkje groen

Vraag een gratis plaatsbezoek aan

Vervolledig het formulier en we plannen zo snel mogelijk een plaatsbezoek in!

1
2
3

Ik wil graag een offerte aanvragen voor:*

Kies voor 'totaalrenovatie' als je voor meerdere van bovenstaande diensten een offerte wil aanvragen.

2
3

Welk type gevelrenovatie wenst u?*

Geschatte oppervlakte van de gevel (in m2)*

Beschrijf het project.

Welk type dakisolatie wenst u?*

Geschatte dakoppervlakte die dient geïsoleerd te worden (in m²)*

Wanneer wenst u de isolatiewerken te starten?*

Beschrijf het project.

Wat wenst u te plaatsen?*

Welk type ramen of deuren zoekt u?*

Hoeveel ramen of deuren wenst u te plaatsen*

Beschrijf het project.

Beschrijf het project.

Max. 10 MB
Uploaden...
fileuploaded.jpg
Upload mislukt. De maximum bestandsgrootte bedraagt 10 MB.
3

Voornaam*

Achternaam*

E-mailadres*

Telefoonnummer*

Straat + huisnummer*

Postcode*

Dorp / stad*

Bericht

Thank you! Your submission has been received!
Er is iets mis gelopen... Probeer het nog een keer!
Logo vinkje groen

Vraag een gratis plaatsbezoek aan

Vervolledig het formulier en we plannen zo snel mogelijk een plaatsbezoek in!

Vul je gegevens in:

Voornaam*

Achternaam*

E-mailadres*

Telefoonnummer*

Straat + huisnummer*

Postcode*

Dorp / Stad*

Bericht

Offerte

Ik wil graag een offerte aanvragen voor:

Welk type gevelrenovatie wenst u?*

Geschatte oppervlakte van de gevel (in m2)*

Beschrijf het project.

Welk type dakisolatie wenst u?*

Geschatte dakoppervlakte die dient geïsoleerd te worden (in m²)*

Wanneer wenst u de isolatiewerken te starten?*

Beschrijf het project.

Wat wenst u te plaatsen?*

Welk type ramen of deuren zoekt u?*

Hoeveel ramen of deuren wenst u te plaatsen?*

Beschrijf het project.

Wat wenst u?*

Beschrijf het project.

Voeg een foto of een ander document toe

Max. 10 MB
Uploaden...
fileuploaded.jpg
Upload mislukt. De maximum bestandsgrootte bedraagt 10 MB.
Bedankt voor je aanvraag! We laten zo snel mogelijk iets weten.
Er is iets mis gelopen... Probeer het nog een keer!

Wij maken gebruik van cookies

We maken gebruik van cookies om websiteprestaties te meten, sociale netwerkfuncties te bieden en advertenties te personaliseren. Zie onze privacy policy voor details.