Cralux - dakwerken
Pictogram dak

Dakwerken

Is jouw dak aan vernieuwing toe? Gelijktijdig energie besparen en zorgen voor een nieuwe look? Hiervoor een premie krijgen via de overheid? 

Met Cralux als bouwpartner begeleiden we je doorheen heel deze slimme investering. Bekijk hier onze brochure over daken.

Boek meteen een GRATIS plaatsbezoek en ontdek op welke premie jij recht hebt!

Logo vinkje groen

Financiële ondersteuning via premie

Logo vinkje groen

Slimme investering

Logo vinkje groen

Grote meerwaarde woning

Logo vinkje groen

Nieuwe look

Logo vinkje groen

Sterk isolerend

Logo vinkje groen

Betere EPC

Logo vinkje groen

Klaar voor 2050

Cralux - dakisolatie
Cralux - dakisolatie

Waarom kiezen voor een nieuw dak?

Cralux Logo

Om aan de Vlaamse energiedoelstelling van 2050* te voldoen, moet het dak van je woning een maximale U-waarde van 0,24 W/(m2K) hebben.

Cralux Logo

Een goed geïsoleerde woning is de eerste stap naar een lagere energiefactuur. Het dak is bij uitstek de eerste plaats die je aanpakt.In sommige gevallen gaat hier tot wel 30% aan warmte verloren.

*Deze energiedoelstelling is overigens geen verplichting, maar je doet er goed aan om hier al rekening mee te houden. Woningen die aan de energiedoelstelling voldoen, zullen in de toekomst interessanter zijn op de vastgoedmarkt en mogelijk nog in waarde stijgen.

Simuleer een lening voor de renovatie van je dak

Gebruik de leningsimulator om te kijken hoe je renovatiedroom werkelijkheid kan worden.

Welke dakpannen kies je?

Er is een dakbedekking voor elke woonstijl. De afwerking van je dak is een belangrijk onderdeel van het totaalplaatje van hoe je woning er zal uitzien. En uiteraard willen we allemaal een stralend, mooi huis. Daarom werken wij samen met de topmerken Koramic, Tejas Borja en BMI Monier.


Welke dakdichting kies je?

In het algemeen biedt EPDM vaak een betere elasticiteit, langere levensduur en eenvoudigere installatie in vergelijking met traditionele bitumen roofing. Ook staat EPDM bekend om zijn eenvoudige onderhoud. Roofing op basis van bitumen kan in sommige gevallen echter kosten effectiever zijn.
De keuze tussen beide hangt af van specifieke vereisten, budget en persoonlijke voorkeuren.

CraluxTip: beiden zijn ook in het wit verkrijgbaar. Dit zorgt voor een groot verschil in de opwarming van je huis tijdens de warme zomermaanden en heeft een positief effect op je geïnstalleerde zonnepalen!

We maken gebruik van cookies om gegevens m.b.t. de prestaties en het gebruik van deze website te verzamelen & analyseren, om sociale netwerkfunctionaliteiten aan te bieden en onze content & advertenties te verbeteren en personaliseren. Bekijk onze privacy policy voor meer informatie.
Afbeelding cookies website