Blog
Energetische Renovatie: Een Toekomstbestendig Huis

Energetische Renovatie: Een Toekomstbestendig Huis

Dit project toont de transformatie van een standaard woning naar een energie-efficiënte, duurzame habitat, dankzij de gecombineerde inzet van Cedral Board, Tejas Borja Flat-10, een Velux dakraam met zonne-energie gestuurde rolluiken, en hoogwaardige isolatie van Kingspan.

Gratis plaatsbezoek?

Neem contact op

Dit project toont de transformatie van een standaard woning naar een energie-efficiënte, duurzame habitat, dankzij de gecombineerde inzet van Cedral Board, Tejas Borja Flat-10, een Velux dakraam met zonne-energie gestuurde rolluiken, en hoogwaardige isolatie.

Het Adviesproces

De energie experten van Cralux hebben een uitgebreide strategie ontwikkeld die gericht is op het bereiken van de duurzaamheidsnormen van 2050, met een focus op geavanceerde materialen en technologieën.

"Ook de buren willen nu een Cralux dak." Projectleider Arber

Geavanceerde Isolatie: Kingspan PIR

Een kernaspect van de renovatie was de installatie van hoogwaardige isolatie. Hier werd gekozen voor Kingspan PIR-isolatie, bekend om zijn uitstekende isolerende eigenschappen. De specificaties van deze isolatie zijn als volgt:

  • Soort isolatie: PIR (Polyisocyanuraat)
  • Dikte isolatie: 14 cm
  • Lambda waarde (λ): 0,022 W/m.K
  • Rd-waarde: 6,36 m²K/W

De lambda waarde van 0,022 W/m.K geeft de warmtegeleidingscoëfficiënt van de isolatie aan. Hoe lager deze waarde, des te beter de isolerende werking van het materiaal. Deze lage waarde betekent dat de Kingspan PIR-isolatie zeer effectief is in het beperken van warmteverlies.

De Rd-waarde van 6,36 m²K/W is een maatstaf voor de weerstand die het materiaal biedt tegen warmteoverdracht. Een hogere Rd-waarde duidt op betere isolerende eigenschappen. Met een Rd-waarde van 6,36 m²K/W biedt de 14 cm dikke Kingspan PIR-isolatie een uitstekende thermische weerstand, wat cruciaal is voor energie-efficiëntie in het huis.

Cralux afwerking oversteek met cedral board.

Cedral Board, Tejas Borja Flat-10, en Velux Dakraam

Naast de isolatie speelden Cedral Board en Tejas Borja Flat-10 dakpannen een belangrijke rol in de esthetiek en functionaliteit van het huis. Het Velux dakraam met rolluiken, aangedreven door zonne-energie, voegde nog een dimensie van duurzaamheid en energie-efficiëntie toe.

Tejas Borja combineert Cralux mooi met Cedral Board.

Resultaten en Toekomstvisie

Door de combinatie van deze geavanceerde materialen en technologieën is een woning gecreëerd die niet alleen klaar is voor de toekomst, maar ook een aanzienlijke verbetering in energie-efficiëntie en comfort biedt. Vraag hier gratis advies bij onze Cralux energie experten.

Cralux dak voorzien van zonnepanelen.

Conclusie

Dit renovatieproject is een voorbeeld van hoe de juiste keuze van materialen en technologieën kan leiden tot een aanzienlijke verbetering van de energieprestaties van een woning. Dankzij de expertise van Cralux en de toepassing van materialen zoals Kingspan PIR-isolatie, Cedral Board, Tejas Borja Flat-10, en het Velux dakraam, is dit huis getransformeerd tot een toonbeeld van duurzaam en energie-efficiënt wonen. Er is steeds een Cralux project dichtbij jou. Bekijk hier een greep uit onze projecten.

Gratis plaatsbezoek? Neem contact op!

Wij maken gebruik van cookies

We maken gebruik van cookies om websiteprestaties te meten, sociale netwerkfuncties te bieden en advertenties te personaliseren. Zie onze privacy policy voor details.