Blog
'Volgens het KMI komt zo’n neerslaghoeveelheid maar eens om de 50 jaar voor.'

'Volgens het KMI komt zo’n neerslaghoeveelheid maar eens om de 50 jaar voor.'

Waarom is het nog niet mogelijk om de afwerkingslaag op de gevels aan te brengen? Wat zijn de risico's indien het wel gebeurt?

Gratis plaatsbezoek?

Neem contact op

Het wachten op de afwerking van gevels vergt geduld. Volgens De Tijd (lees artikel hier) kampt de hele bouwsector met dit probleem in 2024. De huidige wisselvallige weersomstandigheden brengen gigantisch veel nadelen met zich mee, zelfs als projecten toch worden afgerond.

Hoewel snel werken mogelijk is, is het dus niet wenselijk dat projecten met crepi worden afgewerkt omdat:

  • De kwaliteit en duurzaamheid niet gegarandeerd zijn.
  • Het risico op mindere hechting en kortere levensduur toeneemt.
  • De bescherming tegen vocht en andere invloeden afneemt.

Deze risico's leiden tot extra vertragingen en extra kosten. Daarom vragen bedrijven in de bouwsector om geduld totdat de weersomstandigheden stabiliseren. Dit is 100% in het voordeel van de klant. Er wordt actief gezocht naar minder weersafhankelijke oplossingen voor nu en in de toekomst. Daarnaast hebben ook veel bedrijven besloten hun bouwverlof op te geven om hun klanten beter van dienst te kunnen zijn.

Wat zijn nu de specifieke risico's bij het aanbrengen van crepi in regenachtige omstandigheden?

Kwaliteitsgarantie: Crepi hecht niet goed tijdens regenachtige dagen of bij temperaturen onder 5°C, wat kan leiden tot afbladderen of scheuren op langere termijn.

Waterinsluiting: Regen kan water insluiten in de pleister, wat zwakke plekken en blaren kan veroorzaken

Uitwassen: Sterke regen kan de nog niet uitgeharde crepi uitspoelen, wat het oppervlak ongelijk maakt. Daarnaast kan dit voor permanente vlekken zorgen op je oprit of terras.

Algen- en schimmelgroei: Vochtige omstandigheden bevorderen ongewenste groei van algen en schimmels.We willen dat jullie gevels de beste zorg en afwerking krijgen.

Om deze risico's te vermijden en problemen te voorkomen, vragen alle bedrijven in de bouwsector, vooral diegenen die zich bezighouden met de buitenste schil, hun klanten om geduld uit te oefenen totdat de weersomstandigheden stabiliseren. Dit is volledig in het voordeel van de klant, omdat de afwerkingsgraad en duurzaamheid hiervan afhangen. Weet dat er actief wordt gezocht naar oplossingen die minder weersafhankelijk zijn, zowel voor nu als in de toekomst.  

Foto bovenaan dit artikel als voorbeeld van het aanbrengen van de afwerkingslaag op regenachtige dagen.

Gratis plaatsbezoek? Neem contact op!

Wij maken gebruik van cookies

We maken gebruik van cookies om websiteprestaties te meten, sociale netwerkfuncties te bieden en advertenties te personaliseren. Zie onze privacy policy voor details.