Blog
De Invloed van weersomstandigheden op het aanbrengen van Crepi: Risico's en Aanbevelingen

De Invloed van weersomstandigheden op het aanbrengen van Crepi: Risico's en Aanbevelingen

Bij het plannen van tweede fase van gevelisolatie, nl de afwerking met crepi, is het belangrijk om rekening te houden met de invloed van het weer op deze afwerking. Hier volgt een overzicht van de risico's van het aanbrengen van crepi onder minder ideale weersomstandigheden en hoe deze te vermijden.

Gratis plaatsbezoek?

Neem contact op

Risico's van Crepi Aanbrengen bij Koude Temperaturen

1.    Slechte hechting: Bij temperaturen onder de 5°C kan crepi problemen ondervinden met hechten aan de ondergrond. Dit kan leiden tot afbladderen of scheuren na het aanbrengen.

2.    Bevriezing: Water in de pleister kan bevriezen voordat het materiaal volledig is uitgehard, wat de structurele integriteit ervan kan aantasten.

3.    Langzame uitharding: Crepi heeft een bepaalde temperatuur nodig om correct te kunnen uitharden. Bij koude temperaturen vertraagt dit proces aanzienlijk, wat kan resulteren in een verlengde droogtijd en mogelijke kwaliteitsproblemen.

 

Temperaturen voor het Aanbrengen van Crepi

Het is het beste om crepi aan te brengen bij temperaturen tussen 5°C en 30°C. Het risico wordt groter als de temperatuur dicht bij of onder 5°C daalt, vooral tijdens de nacht, wanneer de temperatuur verder kan zakken.

Risico's van Crepi Aanbrengen in het Regenseizoen

1.     Waterinsluiting: Als crepi wordt aangebracht tijdens regenachtig weer, kan water worden ingesloten in de pleister, wat leidt tot zwakke plekken of blaren als het uithardt.

2.     Uitwassen: Sterke regen kan de nog niet uitgeharde crepi uitspoelen, waardoor het oppervlak ongelijk en zwak wordt.

3. Verhoogde algen- en schimmelgroei: Vochtige omstandigheden bevorderen de groei van algen en schimmels, wat esthetische problemen en mogelijke gezondheidsrisico's kan opleveren.

Gratis plaatsbezoek? Neem contact op!

Wij maken gebruik van cookies

We maken gebruik van cookies om websiteprestaties te meten, sociale netwerkfuncties te bieden en advertenties te personaliseren. Zie onze privacy policy voor details.