Blog
Innovatieve dakrenovatie voor duurzaam wonen met Cralux

Innovatieve dakrenovatie voor duurzaam wonen met Cralux

Ontdek hoe Cralux een woning transformeerde tot een energie-efficiënt wonder met een dakrenovatie en isolatie-expertise.

Gratis plaatsbezoek?

Neem contact op

Ontdek hoe Cralux een woning transformeerde tot een energie-efficiënt wonder

"We spreken hier echt over het klaarmaken van een woning voor de volgende generatie bewoners." -Projectleider Arber

De voorbereiding en afbraak

Deze fase omvatte de werkvoorbereiding en de afbraak van de oude dakbedekking. We installeerden steigers en zorgden voor een veilige verwijdering van asbest, wat essentieel is voor zowel de gezondheid als het milieu. Lees hier meer over premies 2024, ook voor asbest verwijdering.

In-house architecten en specialisten controleren proactief opleveringen.

Innovatieve isolatie oplossingen

Met onze hoogwaardige PIR-isolatie (lambda waarde 0,022 W/m.K) hebben we een aanzienlijke verbetering in energie-efficiëntie bereikt. De dikte van 12 cm en een RD-waarde van 5,45m²K/W zorgen voor een aanzienlijke vermindering van warmteverlies.

Timmerwerken en dakbedekking

De gebruikte materialen, zoals dampdoorlatende onderdakfolie en panlatten, garanderen een langdurige bescherming en duurzaamheid van het dak.

Focus op Dakpannen: Bij de renovatie van Zeestraat hebben we gekozen voor de STORMPAN 44 Koramic Pottelberg terracotta dakpannen. Deze dakpannen staan bekend om hun duurzaamheid en esthetische waarde. De terracottakleur biedt een klassieke en tijdloze uitstraling die naadloos aansluit bij de architectuur van het gebouw. Bovendien zijn deze dakpannen ontworpen om extreme weersomstandigheden te weerstaan, wat bijdraagt aan de langetermijnstabiliteit en bescherming van het dak. Met hun specifieke vorm en structuur zorgen ze voor een optimale waterafvoer en bieden ze een betrouwbare oplossing voor een effectieve dakbedekking.

Afwerking en esthetiek

De afwerking onder de hanggoot en de gevel met Cedral Board in RAL1019 (grijs/beige) biedt een stijlvolle en duurzame uitstraling. De kleurkeuze van onze zinken hanggoten (antraciet, zwart of natuurzink) voegt een extra dimensie van schoonheid toe. Meer informatie in verband met het afwerken van een dakrand en het belang ervan kan je hier vinden.

Aandacht voor Cedral Board: In het project aan de Zeestraat hebben we gekozen voor Cedral Board voor de afwerking van dakranden en geveldelen. Cedral Board staat bekend om zijn duurzaamheid en is gemaakt van vezelcement, een materiaal dat zowel milieuvriendelijk als langdurig bestendig is tegen weersinvloeden. Een opvallend kenmerk van Cedral Board is de brede keuze uit standaardkleuren, waardoor klanten hun woning kunnen personaliseren naar hun smaak. Bovendien is het zeer onderhoudsvriendelijk, waardoor het een ideale keuze is voor mensen die op zoek zijn naar een zorgeloze, duurzame oplossing voor hun exterieur.

"Dergelijke projecten getuigen ook van een duurzame toekomstvisie van de bouwheer." - Tech Specialist Dak Rob

Moderne dakramen voor extra licht

De geïnstalleerde Velux dakvensters verbeteren de lichtinval en ventilatie, terwijl de Velux verduisterende rolgordijnen en muggengaas comfort en gemak bieden.

Binnenafwerking

Onze binnenafwerking met Gyproc platen zorgt voor een naadloze overgang en een frisse uitstraling, compleet met schilderwerk.

Conclusie

Cralux's benadering van dakrenovatie en isolatie aan de Zeestraat is een perfect voorbeeld van onze inzet voor duurzaamheid, esthetiek en comfort. Zo maken we "Een warme thuis voor morgen" mogelijk.

Gratis plaatsbezoek? Neem contact op!

Wij maken gebruik van cookies

We maken gebruik van cookies om websiteprestaties te meten, sociale netwerkfuncties te bieden en advertenties te personaliseren. Zie onze privacy policy voor details.